5 tips om gezonder te eten

03/03/2021 Thomas Verlinden

Hou jij van eten, maar doe je dat graag gezond? Hier lees je enkele handige tips om jouw voedingspatroon te boosten en een gebalanceerd leven te leiden!

Met mondjesmaat

Het is oké om af en toe gewoon te eten waar je zin in hebt. Straf jezelf niet voor het eten van een zak chips, want daar schiet je niets mee op. Het is zeker even belangrijk dat je je mentale gezondheid verzorgt, en daarbij hoort rekening houden met hoe je je voelt na het eten van bepaalde snacks.

Eet op buikgevoel

Dit hoort samen met de vorige tip. Luisteren naar je lichaam is van vitaal belang. Ondereten of strenge diëten zijn levensstijlen die je niet lang kan volhouden. Ze zullen je enkel ongelukkig maken. Beperken leidt enkel tot overeten en schuldgevoelens.

Varieer in je voeding

Het is een goed idee om een voorraad in te slaan van gezonde voeding en heerlijke tussendoortjes. Op die manier heb je een ruime keuze en geraak je een bepaalde maaltijd nooit beu.

Wees je eigen kok

Zelf koken is een leuke manier om in de keuken te experimenteren met nieuwe gerechten! Daarnaast ben je ervan op de hoogte wat er allemaal in je maaltijd verdwijnt, wat zeer belangrijk is. Win-win!

Voeg naar hartelust proteïnen toe

Wanneer je er maar niet in slaagt voldoende proteïnen in je dieet te verwerken, is proteïnepoeder de redder in nood! Je kan het probleemloos mengen met je smoothies, ontbijtgranen, gebak en zo veel meer. Proteïnen maken je snel verzadigd, dus ze zijn ideaal als snack!

Heb je interesse om meer te leren over voeding? Wil jij mensen helpen een gelukkiger en gebalanceerd leven te leiden? Neem dan zeker een kijkje in ons thema Healthy Foods! Schrijf je nu in en start vandaag nog met studeren!


relatedBlogs

Pas op: vegetarische instinkers

Achterstallige rekeningen? Verleden tijd met deze 4 tips!

De 3 belangrijkste verschillen tussen NHOC en MBO


previousLabel

Breid je klantenbestand wereldwijd uit!

nextLabel

Zeg het met bloemen

studyCategories


Koken & Bakken

Gezondheidszorg & Welzijn

Gezonde Voeding

Evenwichtig Leven

blogTags


Gezonde voedingGezondheidVoedingNatuurAfslankenOpleidingCursus

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0