examen nhoc

Examen afleggen

Wil je graag examen komen afleggen op één van onze examenlocaties? Voor bepaalde opleidingen moet je eerst een eindopdracht maken voordat je het examen mag doen. Neem dus van tevoren contact op met je docent voor specifieke informatie over jouw examen.

Ready, set... go!

Een examen plan je eenvoudig in via je studentenprofiel. Doe dat minstens een week van tevoren.

1. Log in op je studentenprofiel en ga naar ‘Opleidingen’.
  2. Selecteer de opleiding waarvan je het examen wil afleggen.
  3. Klik op ‘Examen inplannen’ en kies een locatie, datum en tijdstip.

Wij verwerken binnen 48 uur jouw examenaanvraag. Daarna ontvang je zo snel mogelijk een bevestiging. Lees deze bevestiging goed door. Hier staat belangrijke informatie in over je examenafspraak.

Examenscore

Je score moet 60% of hoger zijn om een diploma te ontvangen. Bestaat je examen uit meerdere delen? Dan moet je op elk onderdeel minstens 60% halen. Na je examen duurt het gemiddeld drie weken voordat de resultaten bekend zijn. Je vindt deze resultaten terug op je studentenprofiel.

Na je examen

Ben je geslaagd, dan ontvang je jouw welverdiende diploma binnen veertien dagen per post. Heb je een herexamen nodig, dan kun je deze gratis bij ons inplannen.

We wensen je alvast veel succes met je examen!