Mental

We leven in een ontzettend snelle en drukke maatschappij en dat wordt veel mensen soms wat te veel. Ze belanden in een burn-out, hebben te veel stress of krijgen te maken met andere mentale problemen. Gelukkig kunnen opgeleide therapeuten soelaas bieden. Wil jij leren hoe je mensen kan helpen om hun mentale welzijn op peil te krijgen? Ben jij van nature een luisterend oor voor vrienden en familie en wil je jouw therapeutische vaardigheden verbeteren? Ga dan voor een van deze opleidingen. Je leert alles wat je moet weten om aan de slag te gaan.

de menselijke psyche ontleed

van beginner tot expert

praktijkgerichte cursus

alles over mentale gezondheid

geen voorkennis vereist

klaar en duidelijk uitgelegd

up-to-date cursusmateriaal

les in jouw buurt

een waardevol diploma

met persoonlijke begeleiding


allCoursesWithinSubtheme Mental

Mentale zorg

Burn-out Coach

Burn-out Coach, cpProfessionWithFuture

Behaal je Beroepsdiploma in 6 - 9 maanden!

availableVia

Mentale zorg

Mental Coach - Allround

Mental Coach - Allround, cpProfessionWithFuture

Uitgebreid kennis opdoen van de menselijke psyche? Online persoonlijke begeleiding?

availableVia

Mentale zorg

Stresscoach

Stresscoach, cpProfessionWithFuture

Leer personen omgaan met stress en burn-out klachten. Maak ze terug weerbaar en gelukkig.

availableVia


beSureOfYourFuture

Als expert in mentale gezondheid ben jij essentieel in onze huidige maatschappij. Iedereen krijgt wel eens te maken met stress, onzekerheid, burn-outs, bore-outs of andere mentale problemen. Als therapeut of coach help jij mensen die klachten weg te werken. Het is een enorm boeiende en gevarieerde job vol uitdaging, waarbij je elke dag iets nieuws tegenkomt. Die job leren we jou graag perfect uitvoeren. Onze docenten staan voor je klaar. Met hun praktijkgerichte cursus doen ze je kennismaken met een groeiende jobmarkt waarin jij binnenkort aan de slag gaat.

Er is veel nood aan goed opgeleide mentale coaches en therapeuten die mensen kunnen helpen met de stress en de onzekerheid van onze huidige maatschappij. Een paar cursussen volgen rond mentale gezondheid en coaching kan al voldoende zijn om professioneel aan de slag te gaan en een positieve impact te hebben op mensen. - employerSpeaks

Mentale zorg

trendsCapitalized

Steeds meer mensen moeten thuisblijven omdat ze een psychische aandoening hebben. Vooral burn-outs zijn de dader. Burn-outs zijn nefast voor de mentale en fysieke gezondheid. Hoe goed we ze ook proberen te vermijden, ze blijven steeds meer voorkomen. Mogelijke oorzaken zijn tijdsgebrek, stress, instabiliteit en een gebrek aan sociaal contact. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht besteed aan mentale gezondheid. Therapeuten worden vaker en vaker ingeschakeld om mensen te begeleiden en ze te helpen om met deze vormen van prestatiedruk om te gaan. Zo slagen mensen er beter in om het beste uit zichzelf te halen, terwijl ze fysiek en mentaal gezond blijven.

Mental, hundredPercentOfTheTime

Een handig hulpmiddel voor therapeuten en coaches zijn apps. Er zijn tegenwoordig meerdere apps die mensen helpen met mediteren, stress verminderen en ontspannen. Dat is natuurlijk geen vervanging voor professionele therapie, maar het kan wel een handig extraatje zijn.

De all-round opleiding Mental Coach was echt een enorm leerrijke en nuttige ervaring. De cursussen waren duidelijk en overzichtelijk opgesteld, de theorie was niet te moeilijk en werd goed uitgelegd. Daarbij antwoordde de docent snel op mijn vragen wanneer ik even vast zat. Echt een aanrader! - exStudentSpeaking

Robert de Bruijn
Robert de Bruijn

Opleidingsverantwoordelijke

De vraag naar therapeuten met kennis over mentale gezondheidszorg en mentale problematiek blijft stijgen. Werknemers en werkgevers durven vaker de stap richting hulp zetten en de positieve mond-tot-mondreclame die daaruit voortvloeit zorgt ervoor dat je als startende therapeut terechtkomt in een arbeidsmarkt die naar je smacht.

niceToKnowHeader

  • Ongeveer de helft van de mentale stoornissen begint voor de leeftijd van 14 jaar.
  • Technologie zorgt ervoor dat we allemaal meer last hebben van prestatiedruk. Af en toe unpluggen is gezond.
  • Depressies zijn de voornaamste oorzaak voor werkonbekwaamheid.
  • Volgens verschillende studies voelt meer dan 1 op de 5 werknemers soms de gevolgen van een burn-out. Dat is 20 procent van de Belgen die jouw hulp kan gebruiken.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0